Voihan typerä ihottuma. Ja monen monta näppyläistä.

Lauantaina iltasella jo hehkuttelin, että ihanaa, kun naama alkaa parantua. Saunan jälkeen näytti niin luapaavalta, superkosteutuksen jälkeen alkoi kutinakin helpottaa, ja iho näytti jo hieman siedettävältä. Mutta ei juma. Eilen aamulla herätessä toinen silmä oli niin turvonnut, että se oli melkein muurautunut umpeen. Ihan kuin olisi hyttynen pistänyt suoraan luomeen. Kutina ja poltto oli jäätävää. Itketti ja olin niin suruinen. Mietin vaan peiton alle käpertyneenä, että jääkö mun naama tällaiseksi. Täynnä laikkuja, silmä ummessa ja otsa huutaa pientä näppyä. Kilometrien päähän ihmiset vaan näkevät mun ihanat laikut. Tuntui, että nyt menee kyllä totaalisesti hermo, ja itsetunto!! Suruissani olin melkein koko päivän. Mies haki kiinalaisesta lohturuokaa, yritin piristää itseäni katsomalla Ted2-leffan, oli se hyvä, mutta ehkä hiukan mauton, ykkönen parempi. Ruoka oli kuitenkin jumalaista, ja kun sain vatsan tyytyväiseksi, niin nousi sinne huulille hymykin.

Yöllä heräsin ainakin kolmesti sanoihin "älä raavi". Aamulla herätessäni naama ja kaula oli täynnä laikkua, silmä taas ummessa ja kutitti niin hlvetisti! Aikani itkettyä oli pakko alkaa toimimaan ja saada jokin lääkäri. Ei tätä hullukaan kestä. Ja se häpeä on niin mieletön, kun naama on aivan jäätävä, ja sille et voi mitään tehdä.

Tohtori oli oikein ihana, sain antibioottia, voidetta, kutinalääkettä ja vielä toista lääkettä. Kiireesti kotiin, suoihkuun, kylmää rasvaa iholle ja nappi naamaan ja voi sitä autuutta. Kun oikeasti se iho viilenee ja tuntuu hyvältä, vaikkain näyttää rumalta. 

Pahinta on nyt, kun kämmenet ja sormien väliin pukkaa näppyä, ja kaikki on vähän hankalaa, ei voi oikeastaan koskeakaan mihinkään, kun märkivää näppyä siellä täällä. Pari päivää napsahti saikkua, että tämä tulehdus saadaan nyt edes alkuun paranemisessa ja naamakin ehkä keskiviikkona jo näyttää siltä, että kehtaa ulostautua. Toivotaan.

Jotain iloista vielä loppuun, aamulla ulos katsoessaan näytti niin satumaiselta. Taivaalta leijaili ihanan tasaisesti ihania, isoja hiutaleita. Kaunis talvi <3.

Kuullaan taas, toivottavasti paranemiseen liittyviä juttuja seuraavaksi, heippa! - Anne :)

PS. Näppykuvaa tuskin kukaan tahtoo nähdä, niin laitetaan sen sijaan jotain kaunista talvista <3.

IMG_7009.jpg